De organisatie

In het voorjaar van 2006 vonden 4 leden van Jogging Club Wevelgem de tijd rijp om ‘hun’ eigen marathon te organiseren. Patrick DoornaertFreddy VanhouckeTimon Dejonghe en Henk Hoorens, samen goed voor meer dan 160 marathons op hun palmares, organiseerden in september 2007 de eerste IPSO LEIEMARATHON.

De eerste editie was een groot succes en kon op meer dan 300 moedige starters rekenen. Freddy, die normaal zijn 100ste marathon zou lopen, mocht door hartproblemen niet meelopen. Hij besloot om als begeleider op een quad de wedstrijd te volgen en kwam tijdens de wedstrijd ten val, waarna hij een week later is overleden. Het verlies was een ware klap voor zijn familie, vrienden en de organisatie. Freddy zal dan ook onze drijfveer blijven om deze marathon te blijven organiseren.

Al snel werd duidelijk dat de Leiemarathon een succes was, en dat er organisatorisch de nodige ondersteuning moest worden gezocht – zowel financieel als organisatorisch.

Om te voldoen aan de groei van het aantal deelnemers, de vraag naar diverse (kortere) afstanden langs het mooie parcours waren we genoodzaakt om het bestuur uit te breiden en te organisatie te professionaliseren.

We houden ons nog steeds aan de initiële waarden die werden gesteld bij de opstart van deze marathon: iedere loper, recreatief of competitief, is voor ons belangrijk. We focussen op het welzijn en het comfort van iedere deelnemer.

Voor de 5de keer op rij, krijgt onze organisatie het vertrouwen van onze hoofdsponsor Alpro.

Bestuursleden

          

Stuurgroep

Geert Deruddere      Steven Warlop    Kris Maelbrancke

Heleen Samyn